Antivirus IRL


Backa ett gäng steg

Jag önskar att jag kunde köra antivirusprogram IRL. Programmet skulle rensa bort alla B-kändisar, alla löpsedlar, alla reklamer, allt mode, alla mobilsignaler, alla hitlistor, alla våldsamma och sexistiska barnleksaker, alla förnedringar i rap-texter, alla cat-walks, alla bantningskurer, alla Hello-Kitty prylar, all överkonsumtion och allt skvaller.

Finns vi då?
Vad finns kvar efter att virusprogrammet gjort sitt? Kanske skulle vi få se fler ute på sjön: Roendes sina ekor, eller på vintern: Åkandes skridskor? Kanske skulle vi få se barnen ha snöbollskrig, eller på sommaren: vattenkrig? Kanske skulle vi få se kvinnor leka och män visa känslor?

Det händer inte
Men det skulle aldrig hända. Vi blir mer och mer som tonåringar allihop: Vuxna som barn. Vi ska alla vara coola: Barn ska ha sexiga kläder och vuxna ska ha coola mobilsignaler; törs vi ens tänka på vad de riktiga tonåringarna pysslar med? Att vi beter oss så här har populärkulturen sett till: Överkonsumtionen blir det enda sätt vi minns att identifiera oss med. Och så länge vi inte kommer ihåg hur man lever sitt liv äkta, så kommer populärkulturen bestämma hur vi är, vad vi gör, vad vi tänker och hur vi umgås: Sittandes över en fashionabel thè-latte, pratandes nya väskkollektioner; eller blippandes med våra lap-tops, nästan omedvetna om andras närvaro.

Ska man uthärda vintern?

Hej!
Det var ett tag sen. Jag är dålig på att skriva. När jag har tid över skriver jag inte. Uppenbarligen. Spelar nog mest på min fritid: Little Big Planet eller Magic. Tönt! Nähhe?? Jag vet det!

Frys!
Jag hatar att frysa. Även om vintern ännu är "mild" (lol riiight), så fryser man ändå tånaglarna av sig när man går ut. Och folk längtar efter snö. Vet de inte hur kallt det ser ut?

Mys NEJ!
-ÅÅÅh va mysigt att de blir mörkt... då kan man tända ljuuuuuus!
Snälla skjut mig! Det finns så många lurade! Vad var det som stoppade dem att tända ljus under sommarhalvåret? Känns det som en fair traid för övrigt, att byta ut solen - en stor massa av eld - mot tre ynkryggar till väreljus som skvätter stearin över hela köksbordet när man ska blåsa ut dem?

Bye!
Nu ska jag äta. Bye!

RSS 2.0