Det var som jag misstänkte...

Drömmen
I morse vaknade jag av en hemsk dröm: Jag satt i en konstig tentasal  med öppna bås (som ett sådant kontorslandskap man ser i amerikanska filmer (t.ex. i första Matrix-filmen) och skulle skriva psykologitenta. I varje bås fanns högtalare där de spelade musik och i mitt bås fanns också en väggklocka som lät förfärligt högt. Jag förklarade för tenta vakten att jag har dyslexi och inte kan konsentrera mig med klockan där (eller något annat ljud, men det sa jag inte i drömmen). Tetavakten blev grinig och det hela drog ut en timme på tiden för att få klockan avlägsnad.
   När jag, stressad över tiden som slösats och musiken som störde, läste jag första uppgiften: Jag skulle ur ett psykoanalytiskt perspektiv besktiva tre makabert våldsfyllda filmer, varav en var "Saw". Då bytte jag plats i drömmen och hamnade, med min penna i handen och tentan framför mig, vid någon stor tom lokal som skulle kunna tjänstgöra som fabrikslokal (ni vet, med gråa tegelväggar, skitiga gamla fönster och smuts på väggar och tak). En meter framför mig låg sovandes (sövda) i en hög en kvinna och en man, ihopsydda (med tråden kvar) i armarnas och benens hud på ett sätt som liknade én kängas snörning.
   Kvinnan vaknade och i hennes ansikte kunde jag med lätthet läsa paniken. Men någonstans i sitt sinne bevarade hon lugnet för hon rörde sig inte med annat än nacken och överkroppen ens när hon upptäckte hur det låg till. Jag förstod att hon var mycket förslagen. Sedan kom ännu ett klassiskt dröm-hopp. Jag befann mig i kvinnans kropp nu - alltså, jag var kvinnan. I ett ögonblick av stillhet, som innan katastrofen, vaknade mannen jag var hopsydd med. Också han bände på sin överkropp med både nacke och huvud i samma rörelse för att förmodligen både vakna och sömndrucket bestämma situationen i samma rörelse. I hans ögon kunde jag inte läsa panik: I hans ögon kunde jag läsa frenesi, nästan som en blixt blixtrade till i hans ögon och hela hans väsen tuggade fradga. Han slet sig loss och jag kände hur båda mina armar och båda mina ben slets sönder på ytan. Smärta i drömmen är något helt otroligt. Jag skulle vilja uttrycka det som den högsta formen av  symbolik. Den beskriver hur man kan känna något utan att känna det (hur nu det är möjligt) och blir genom det även den högsta form av empati!
   Jag såg mina armar utan hud, jag såg rött kött och jag säg även mig själv (kvinnan såg sig själv) behålla det relativa lugnet som verkade vara en kärna utan vars förekomst inget kunde existera: Kvinnan överlevde och mannen dog.
   Drömmen fortsatte ett tag till efter att ha gjort ännu ett hopp. Det intressanta är att den innehåller så mycket material som kan vara föremål för tolkning. Även ett "budskap" från mitt omdevetna (om man ska tro psykoanalysen) där på slutet.

Vad har hänt sen sist?
Nu sitter jag klockan 07:00 på morgonen och försöker avsluta det här blogginlägget. Jag ville inte sova mer, för jag har en tendens att fortsätta samma drömmar när jag somnar om. Om det är en mardröm är det ingen bra start på dagen... Hur som helst tänkte jag berätta lite om vad som har hänt sist:
 • Jag har sett på Saw - uppenbarligen! "Saw IV" och "Saw V" har jag sett över två dagar. Jag är överförtjust i vidriga skräckfilmer och jag mår riktigt illa av att se dem. Förmodligen är det filmernas förmåga att beröra så djupt och inge sådana starka känslor, som fascinerar mig så otroligt. Sen att jag inte kan hantera det är en annan femma, haha. Jag kan betala det priset gladeligen.
 • Jag har spelat magic. Två drafter - en stor och en liten - i söndags. Först var jag en av tre som delade på förstaplatsen (av sju) sedan kom jag sist (av fyra). Jag gjorde misstaget att försöka spela femfärgat utan att riktigt få några bra kort. Men man lär så länge man spelar. =) Och igår byggde jag om min Devour lek, samt beställde kort till den så jag slipper sitta med lappar. Jag är rätt så nöjd med den. Det är jättekul att klura på lekar. Önskar jag inte hade föreläsning idag så ja kunde sitta hemma och fundera på en ny lek istället.
 • Så har jag fått reda på lite angående psykologitentan jag gjorde för någon månad sen. Det var som jag trodde: Endast en tredjedel hade klarat tentan och ingen hade fått VG. Då känns det genast mycket bättre att ha klarat G med väldigt god marginal (låg ungefär mellan G ovh VG). En kompis i klassen redogjorde för omtentans frågor och det verkar som om den hade avgjort mycket lättare frågor. Jag tror att många kommer få VG på den tentan tack vare det. Det grämer mig lite, eftersom jag känner mig orättvist behandlad. Men ibland är livet så: Den som trampar hårt på cykeln blir omkörd av mopeden. Om allting var rättvist skulle vi inte ha några problem i samhället och då skulle det inte behövas beteendevetare.
 • För tre dagar sedan pajjade diskmaskinen. Men igår kom Fredriks snälla pappa hit och lagade den. Jag tror ta mej fan att han kan fixa västan vad som helst, han verkar vara en sådan människa. 
Nu måste jag äta frukost och göra mig i ordning för skolan. I'll keep in touch!

Kolla in min personlighet!

I nuvarande kurs läser vi om personlighetspsykologi. Inom det evolutionistiska perspektivet eller ibland inom trait-perspektivet (det kan vara olika hur det klaciffieras) har man kommit fram till fem personlighetstyper inom vars ramar man kan kategorisera in alla människor (metoden har blivit kritiserad för sin bredhet). Denna personlighetsteori kallas för "The Big Five".

Jag har gjort testet och här är mitt resultat: I'm a O59-C41-E64-A32-N87 Big Five!!

Tycker ni det stämmer på mig?

Nu ar jag inte skrivit på några dagar...

Vad har hänt sen jag skrev sist?
 • Draft, jag vann emot 3 personer, förlorade emot tre personer. Conflux var slut, körde Chards of alara =(. På söndag blir det draft igen, med Conflux den här gången.
 • En till melodifestival... den sög inte lika mycket som den förra lördagen gjorde, så jag tänker inte kritisera den utan hoppas på att nästa melodifestival kommer suga mer än de andra två gjort tillsammans så jag får något att bita i på kritikfronten... får börja köra "melodifestivalens mamma"-ramsor tror jag... kan ni hjälpa mig komma på några?
 • Ny kurs: Personlighetspsykologi och socialpsykologi! Fy fan va nice med en intressant kurs igen efter forskningsmetodiken! I like! 
 • Tentaresultat: VG på sociologitentan! Självförtroende på topp (=ödmjukheten i botten)
 • Dåliga hårdagar... jag är trött på mitt hår... håret är trött på mig... jag kan se det på det, det bara hänger där och ser tråkigt ut och påminner mig om hur lite inpackningar jag gjort i mitt liv (vaddå, en inpackning om året är väl bra, eller?)... till våren/sommaren ska det bli grejhöjt med håret... Jackson 5 kan slänga sig i väggen: Ni ska få se på volymiös frilla :P Vilken färg? Det får vi se!Må det bli vår nu!
 • Inget mer, för nu ska jag kolla på Simpsons (fy på mig annars)!
 • Ps. Jag är snygg (se ovan)

Tråk-tentan klar! Fett glad!

Nu har jag gjort tråkigaste tentan so far. Forskningsmetodik och statistik, med z-värde, chi-2 och massa tråkiga begrepp bland mycket annat dödligt trist. Jag tro det gick bra (och med det menar jag att jag tror jag fick "G" för högre siktade jag inte i den här kursen, faktiskt), jag tänker i alla fall utgå ifrån det - för det betyder att jag inte behöver pyssla med sånt här förrän nästa kurs inom liknande område.

Igår var jag hos en klasskompis, eller i hennes farmors lgh som hon ska homestage:a och pluggade. Vi satt och räknade i 6 timmar typ. Men det var trevligt att plugga med en kompis så det gjorde inget att det tog så lång tid. Visserligen fick jag plugga på tåget hem och hemma fram till sen natt, men det gav ju resultat (hoppas jag).

Nu är jag fett glad... det känns som ett ton har lyfts ifrån mina axlar! =D

Glad fredag den trettonde! Må era olyckor vara roliga att se tillbaks på om fem år!

Utelåst 2 dar i rad!!!Gud, jag är helt darrig! Jag har varit så nervös, trodde det hade skitit sig! Så här var det:

Igår när jag kom hem (svintrött, bajsnödig och längtade efter en dusch) hade jag inte lagt ner nyckarna i väskan. Men det löste sig för jag gick till en kompis som bor rakt över gatan och väntade på att Fredirk skulle komma hem.

Idag åkte jag iväg till Nuevo (klädesaffär i Strängnäs) med en kompis (Fredriks brors tjej) och passade på att slänga soporna när jag gick ner och väntade på att bli hämtad av henne. Innan jag gick var jag noga med att lägga ner nycklarna i väskan (för jag ville ju inte att det skulle bli som igår). Men precis när jag slängde igen dörren så kom jag på att det var soppåsar jag hade i handen istället för väskan! "Fan, fan, fan" sa jag och blev arg över hur dum jag var som låst mig ute två dar i rad. Men det var ju ingen fara, tänkte jag, för Fredriks föräldrar har nog extranyckel och Fredrik kommer ju hem snart... Vi åkte till Fredriks föräldrar och hämtade en nyckel, men de kom inte ihåg att de hade fått våran nyckel så jag visste inte om den skulle vara rätt. Därför lånade jag deras telefon för att ringa Fredrik för att höra efter, men han kom inte ihåg ifall vi hade tagit tillbaka nyckeln eller inte. Däremot berättade han att han hade glömt nycklarna han med (han glömmer ALDRIG nycklarna). Jag blev jättenervös och tänkte på hur mycket en låssmed förmodligen kostar samt att jag måste hinna dit i tid och förmodligen låna pengar av någon stackare eftersom jag inte hade någonting med mig. Samtidigt hade jag bara ätit två mackor på hela dagen och kände mig rättså hungrig.

Men när jag kom hem så fick jag upp dörren med nyckeln och jag blev så lättad att jag fick tårar i ögonen!!! Gud va skönt!

Nu ska jag laga mat till Fredrik kommer hem, sen ska jag sätta mig och plugga hela kvällen.

Another day @ school

Idag är det sista seminariet i kursen och på fredag är det tenta. Jag har verkligen ingen lust att drutta iväg till plugget idag. Den här kursen har verkligen inte inspirerat mig ett dugg. Jag har märkt hur mycket svårare det blir om man inte har någon inspiration. Hjärnan är påväg åt rakt motsatt håll, den vill hellre städa toaletten och titta på 2:ans testbild än att hjälpa mig räkna ut resultat på kvantitativa påhittade fake-studier. Men jag går bara till klockan 12.00 idag. Sen kan jag fortsätta plugga inför tentan (tjohoo). =(

Igår var det sol ute hela dagen! Jag gick ner till en kompis och hälsade på. Det är skönt att få röra lite på sig och att få solljus, gick lättare att plugga när jag kom hem. Men jag är fortfarande genomfrusen... gick ut i vårjacka för attskynda på värmen lite... det hjälpte inte...

Jag har fortfarande inte fått veta mina resultat ifrån sociologitentan, läraren skickade in dem i fredags tror jag... Men vad vore akademierna utan sin inneboende tröghet?

Oj va grinig jag låter... men morgonen är verkligen inte min tid! Blev väckt runt 5 av Fredriks klocka, men såhär två timmar efter har jag ännu inte vaknat riktigt. Det ser svinkallt ut ute. Nästan lika kallt som skolans lokaler... Aja, till er som är morgonpigga: God morgon!

Hata lite melodifestival! =)

Varför tittar man egentligen på melodifestivalen? Eller varför tittar jag på den? Jag gillar inte musiken alls och jag gillar inte koreografin eller kläderna heller. Jag har kommit på två ecentuella anledningar:

 1. Jag trivs med att hata. (Hata musiken, hata artisterna, hata koreografen, hata upplägget och hata resultatet på röstningarna, samt förstås röstnings och bedömningssystemet)
 2. Jag vill kunna följa med i snacket. Men detta kan vi utesluta eftersom jag generellt sätt inte följer med i snacket och inte bryr mig vidare mycket om att delta i det heller. Om detta vore viktigt skulle jag väl ha sett åtminstone ett helt avsnitt av Idol eller Let's Dance? 
Så det måste vara för att hata som det är så roligt! I år var det extra mycket att hata. Vad var det till exempel för programmledare (kvinnan till höger på bilden) de har fått tag i? Är det nån kändis eller? Det lär ju inte vara någon programmledare på daglig basis eftersom hon tittade mer på sina stödlappar än på publiken eller i kameran. Var det bara jag som fick känslan av mellanstadiets redovisning?

Sen var det bidragen. Förutom den första "Tick Tack" eller vad den hette som förmodligen skulle föreställa rock och egentligen inte var något annat än ett nytt jobbigt Bandit-material att tjata sönder mellan Nickelback och Coldplay (usch fy fan), så tyckte jag nog att resten var bedrövligt. Visserligen fick låten "Snälla snälla" de andra låtarna att framstå som symfonier och storslagna mästervärk i jämförelse, men ändå undrar jag om de menade allvar med låtarna. Skulle vi skicka något från igårkväll till Finalen skulle hela Europa i vanlig ordning skratta och tycka synd om våran patetiska kultur (inte för att deras musik är något att lyssna på heller iofs). Men värst var som sagt hon som sjöng, nej snarare kved fram, "snälla snälla" (kvinnan till vänster på bilden... man kan se hur hon kvider och krystar och har sig) och lät som en utbränd vrålapa med halsfluss. I vilken sekelgammal grav hittade de henne? Aja, hon hade ju snygga stövlar iaf... NOT!

Och så alla 5000 rösterna... "Krama ur den sista droppen" ur de stackars låginkomsttagarna som ser melodifestivalen som sitt enda (förvisso patetiska) nöje såhär i finanskristider... Nä, jag bytte kanal innan röstningen var färdig.

Jag önskar er alla "Happy Hating" inför nästa delfinal!

Ny klocka

Var nere på stan med Fredrik idag. Jag tvingade ut honom för jag var SÅÅÅÅ sugen på laxsalladen de har på ett fik (gamla Aroom). Åt den igår när jag fikade med Angelica och jag blev stormförtjust! Ni vet ju alla hur det är att "måste ha annars dör jag!!!", speciellt ni tjejer en viss period i månaden eller om man varit gravid, vilket jag vet ganska lite om.

Sen var jag tvungen och dra med honom till Ur & Penn eftersom de hade stora skyltar i sina fönster med REA. Har presentkort där så jag köpte ett par assygga örhängen för 25 spänn och en SKITSNYGG klocka för ca 250 kr (båda halva priset). Expediten frågade om jag ville har försäkring på två år för 70 spänn, men jag var snål. "Jag hade tänkt att ha den på mig, inte tappa bort den eller ha sönder den" sa jag klämkäckt. =S Jag tappade den i butiken när jag skulle ta på mig den så det blev speickor i glaset. Men jag tyckte det var så pinsamt eftersom jag hade sagt så, så jag gick vidare med min trasiga klocka och låtsades som ingenting. Visst sprickan syns inte så mkt, men ändå. Hon sa att urvärket är försäkret på ett år, men det lär väl inte vara glaset inräknat? Ska höra med dem sen... annars får jag väl se om man kan byta ut göaset nånstans utan alltför dyr kostnad, för klockan är verkligen skitsnygg!!

Men jag är mätt och jättebelåten. Lax ftw!

Banan

Idag har jag träfat Angelica för första gången på länge. Det var jättekul att se henne. Och Ofelia är breathtaking söt. Jag blir så sugen på att ha en egen liten med alla bebisar runt omkring. Men först ska jag ju plugga klart och då (efter 2,5 år) ska man ju hitta jobb och bli fastanställd. Så det blir ju minst 3-4 år förrän man kan skaffa barn. Då är jag 27-28 år och Fredrik ett år äldre... undrar om jag är helt vuxen och redo att prata pension då? Vet inte om jag känne rmig vuxen nu... mellanvuxen? Haha.

Jag fick en tröja av Fredrik idag. =) Den är vit och jättefluffig både inuti och utanpå... lite som en päls. Fan va mysigt! Han kom hem tidigt (innan fem) idag. Så e han ledig imorgon. Sweet, då får jag se honom lite. =)

Imorgon är det skola och den slutar 12. Sen ska jag bara hem och softa. Fredrik e ledig då. Kanske ska ta och bygga ihop en Magic-lek. Fick mina cardsleeves idag: rosa, hehe. Så att man ser tjejen inom nörden. :P Så blir det draft på lördag, med nya korten (Conflux). En kompis som vi inte träffar så mycket numera ska vara med. Kul kul! Men innan dess ska vi gratta Fredriks syskon som fyller 17 (de är tvillingar, en kille och en tjej). Fixade presenter idag, hoppas de gillar dem.

På kvällen följde jag med en kompis och bowlade i deras korpen tävling. Det gick bättre än väntat: Första serien 135, andra 145 och sista 164. =) Har inte bowlat mer än fyra ggr de senaste två åren typ. Men det var kul. Vi vann. =)

Besviken, lite arg...

Jag fick se mitt tentaresultat från psykologitentan nu på morgonen och jag är inte nöjd. Under hela december och första delen av januari slet jag varje vaken minut för att plugga på psykologin. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig i mitt liv varit så stressad. Jag har aldrig känt mig så färdig och mentalt trött som den dagen jag kom hem ifrån den tentan. Naturligtvis siktade jag som vanligt på VG men förberedde mig på U.

Jag satt hela tentatiden ut och svarade utförligt på varenda fråga. Efteråt var jag helnöjd och sa till mig själv att om jag bara hade förstått frågorna rätt (och jag läste varje fråga 10 ggr) så skulle jag kamma in VG:t lätt. 75 % krävdes för VG, 50 % för G.

Visst, jag klarade tentan och fick G, men efter allt hårt arbete som jag lagt ner på det så blir jag nu frustrerad. Jag tyckte jag kunde allting näst intill glasklart. Jag menar... det är ju ändå mitt intresseområde inom vilkets ramar min framtida yrkeskarriär kommer ligga! Då är det ju viktigt att jag vet vad jag pysslar med!

Kanske mest arg är jag för att jag tyckte att jag hade klockrena svar på allting. Var de kanske otydliga? Eller var de plain wrong?

Undrar hur det gick för resten av klassen... Alla jag pratat med (förutom en person) sa att de tyckte att det gick dåligt på tentan och att de inte läst någonting om det frågorna handlat om. Fick de ens G nu då? Får väl höra imorgon. Det blir nog morgonens "topic" i väntan på föreläsaren.

Och jag som var så stolt över min VG-rad i förteckningen över studieresultat på studentportalen! Högmod var en dödssynd, eller hur var det? Choklad är en dödssynd i dagens utseende-samhälle, men jag skulle behöva en gäng rutor nu. "Hur många rutor gör dig glad?" Ehm... hur många rutor får det plats i lägenheten?

Näe, nu får det vara nog med självömkan. Den här reaktionen lär mig nog mer om livet och mig själv än vad någon psykologikurs någonsin kommer att göra eller har gjort. Jag tar mig själv på för stort allvar, sätter för hård press på mig själv och låter min inre kritiker prata oavbrutet. Egentligen är jag nöjd med min insats i den kursen och jag är stolt över hur mycket jag lärde mig och hur bra disciplin jag hade. Jag ångrar att jag drev mig själv för hårt så att jag mådde dåligt av stress och fick magkattar, samt att jag inte spenderade någon tid med Fredrik på hans semester (över jul och nyår). Men jag har ju lärt mig av den erfarenheten och kommer inte piska mig själv så i framtiden.

Alla upplevde ju kursen som svår och krävande så jag får vara glad för att jag fick G. *klappar själv på huvudet*

Idag kanske jag ska följa med "svärmor" till IKEA. Det är kul! Annars ska jag traska ut till EM-möbler och kika lite på deras bokhyllor. Kanske dra och träna också. Sen blir det plugg på kvällen. YAY! =( Fredirk jobbar nog sent ikväll igen har jag en känsla utav. Jag lider med honom för att han måste jobba så mycket hela tiden, han hinner ju bara komma hem, äta en kvällsmacka och gå och läga sig igen. Sen upp klockan 5 på morgonen...

Igår var jag och fikade med Robine och hennes dotter Lo (supersöt). Har inte träffat henne på flera månader, så det var jättekul! På torsdag ska jag träffa Angelica och hennes skrutta Ofelia, vilket också var tidsåldrar sen.

RSS 2.0