Nu är jag styrketräningsinstruktör!

Idag, på min födelsedag, klarade jag tentan och är nu styrketräningsinstruktör! Jag har inte haft en ledig minut sen i september och ser nu fram emot att "bara" jobba 75 % och plugga heltid. Jag kommer få helger och lediga fredagar i regel. Imorgon har jag mina första riktiga intruktioner. Det ska bli askul! Lite pirrigt också förstås. Men jag måste säga att jag inte var säker på att klara detta. Jag var lite rädd för att gå in i väggen under denna tid. (egentligen undrar jag om det inte har varit nära några gånger) Men fan vad jag har gjort det här bra! Jag är bäst och rockar och äger och allt det där! Nu får jag vara stolt och ego-inriktad. Jag kan vara ödmjuk imorgon igen! I MADE IT!!!!!

Börja om från början...

Hallå igen!
Lever blogg-stackarn, kanske ni undrar, efter veckor av tystnad... Svaret är både jag och nej. Mitt uppe i tentaplugg, jobb och SI-tentaplugg så kikar jag in här för att meddela att jag är inte lika mycket slarvsylta som jag trodde jag skulle vara vid det här laget. Jag har haft mina insane-studer (-timmar, -dagar, -fler dagar -och nätter) då jag på olika sätt löpt grundläggande amok inombords. Men jag lever utan rynkor och gråa hår. (tror jag, jag hinner ju varken glo spegel eller fixa kalufsen...)

Jag får chans att leva som jag lär
Jag blir Styrketräningsinstruktör efter kursen och kommer då uppmuntra människor till träning i avskräckande hög grad. Det är lätt för en att träna att ta sig till gymmet, promenera istället för bil/buss, äta rätt och skippa snask. Men har man varit ifrån sunda levernet ett tag (eller alltid) så är det jädrar anamma svårt att få igång processen. Det vet ni alla va? (hoppas jag!!!) Nu har jag på grund av hals- och öronont som kommer och går hela tiden inte tränat. Azorerna kilona sitter kvar och har fått sällskap av lite äta-gott-för-att-orka-plugga godis. Inte fasen väger jag för mycket, men jag har ett par byxor som inte ser så smickrande ut längre (grrr). Nu får jag äran att leva som jag lär. Det program som jag på denna kurs lär mig att lära andra, ska jag nu använda på mig själv.

Träningspyramiden
Programmet heter träningspyramiden och utgörs av fyra steg sombörjar från botten (grunden till vidare steg) och går mot toppen (målnivån för träningen):
  1. Vardagsmotion: 30 min, 5-7 ggr/v
  2. Konditionstränging: 20-30 min, 2-3 ggr/v
  3. Styrketräning/Rörlighetsträning/Body & Mind: Styrketräna 3 ggr/v, rörlighetstränga 3-7 ggr/v, body & mind varje dag
  4. Vilodag: lätt yoga/meditation, 1 dag/v
Att gå vidare till nästa nivå i pyramiden bör ta ungefär 1-2 veckor. Jag började idag.
Lär dig spara pengar och bli hälsosam samtidigt!
För att sporra mig själv har jag gjort en specialrutin. Varje dag jag ätit i syfte att nära kroppen och inte enligt något sporre- tröst eller belöningssystem, samt följt mitt pyramidprogram, så sätter jag undan pengar på ett separat konto. Om jag inte följer programmet någon dag drar jag av samma summa pengar ifrån kontot. Pengarna använder jag sedan till att belöna mig själv när jag nått ett omfattande mål i mitt hälsoliv. Det är inga stora summor pengar, men de växer med tiden: Sparandet är långsiktigt precis som hälsan!

Flytt! Jippi!
Nu ska jag avrunda dagen med att berätta att jag och Fredrik ska flytta till en 3:a i januari! =) Nattinatt!

RSS 2.0