Reseblogg: Azorerna!

Reseblogg under konstruktion!

Jag och Fredrik har haft en underbar och händelserik vecka på Azorerna! Det blev ca 800 bilder och fler minnen än jag kan beskriva i siffror. Jag kommer inte redogöra detaljerat för resan på denna blogg eftersom jag här redogör mest för vad som pågår i mitt liv och mitt huvud från dag till dag. Istället startar jag och Fredrik en reseblogg(resedagbok) där vi skriver om resan. Hemma kommer jag även pyssla ihop ett (eller fler) scrapbookingalbum om Azorerna, men det är ett projekt som får ta lite tid (med tanke på hur mycket jag har att göra under hösten). Funderar även på att slänga ihop ett bildspel med Powe Point. =)

 

Restips!

För er som känner mig eller Fredrik IRL vill jag varmt rekommendera den nya bloggen sen när den kommer! Vi blev båda helt hänförda av Azorerna och ingen av oss är densamma som innan resan. För er som funderar på en resa så rekommenderar jag även er att kika in på resebloggen, ni missar något om ni inte åker till Azorerna. Inga foton kan göra stället rättvisa, men jag lovar att ni blir sugna!

 

URL kommer snart!

När vi jobbat ihop de första inläggen kommer adressen att publiceras på denna blogg, på min Facebook och min msn messenger. Antagligen kommer jag tjata en hel del på alla att surfa dit också, detta är något jag vill dela med alla!

Må bäst!


Mot ny hobby: Breakdance!


Slog på TV:n
En av ytterst få sporter som kan få mig att titta på sportkanaler är dans! Zappade långt för att hitta något som dög att äta frukost till och stannade till min förvåning på Eurosport2 då jag intresserat satte på mig glasögonen. Hip hop battle (breakdance) visades på kanalen och en idé började ta form i mitt huvud.

Kan det där va nåt för mig?
Sen jag var liten (då jag förövrigt gick på hip hop under flera år) har jag varit en duktig dansare. - Ja det är något jag törs säga utan att följa the allmighty laws of Jantelagen! Nu förtiden tränar jag ju regelbundet: Styrka och kondition ca 10 h i veckan. Jag har dessutom gått ner endel i vikt och har nu en kropp som fungerar tillfredsställande bra och som blir i bättre kondition ju mer jag spenderar tid och energi på den. Så: Varför ska man gå omkring och känna sig i oförskämt bra form utan att använda kroppen till dess fulla potential? Den är ju ett fantastiskt verktgy, kroppen! Jag föreställer mig att om jag skulle bli skadad eller sjuk så skulle jag tänka på vad jag skulle göra om jag hade två friska ben... Inte skulle jag nöja mig med att springa i trappen med en utmanande tung tvättkorg, inte! Skulle det vara något som passar min smak, så skulle det vara BREAKDANCE!
Kan ge det ett år
Nu har jag mycket grejer i görningen: SI-utbildning, nytt jobb, ordförandeskap i bostadsrättsföreningen och förmodligen en hel del annat som dyker upp vid sidan av mina heltidsstudier på MDH (Mälardalens Högskola). Därför bör jag just nu rikta min energi till att komma in i nya rutiner så att dessa nya sysslor som förunnats mig fungerar bra och utan att "kärva". Så om jag tar i lite i överkant för att inte riskerar att stressa fram någonting under tidsbrist, så tänker jag ge mig själv ett år att bygga upp kroppens uthålliga styrka och smidighet (samt förstås förbättra konditionen) så har jag skapat bra förutsättningar för denna awsome coola sport/dans!

Alltid bra med nya mål!
För de allra flesta, skulle jag tro, är det bra med nya mål som driver en! Om man har någonting som driver en fylls sinnet med mening och det blir spännande att vakna varje morgon! Alla delar av sitt liv måste man bejaka. Jobb, fritid, hälsa, relationer, familj, trygghet etc. Just nu rör sig mina mål och uppgifter mest kring jobb och studier. Därför tror jag detta breakdance-projekt kommer vara ett bra mål på fritidsfronten! Men det är ingen mening med att skapa mål hela tiden utan att stanna upp och reflektera över vilka milstolpar man redan tagit sig förbi, vad man har klarat av och vad man har att vara stolt och tacksam över! Hela mitt liv är fyllt med bestigna berg (metaforiskt såklart, jag är ingen bergsget!) och hinder som jag klättrat över. Jag är så otroligt stolt över vad jag åstadkommit och tacksam över alla människor och faktorer som hjälpt mig klara av allting jag faktiskt har gjort idag! Min förhoppning är att jag hjälper medmänniskor omkring mig att på olika sätt ta sig över sina hinder och bestiga sina berg - om så inte med peppning och draghjälp, så med kramar och vänliga ord!
Har du intresset?
Har du händelsevis någon relation till breakdance oavsätt om det är praktiskt eller intressemässigt så hör gärna av dig (med en kommentar till detta inlägg) så kan vi ju utbyta drömmar, idéer eller bara säga goddag, wazup, una cervesa por favor! Nu ska jag återgå till packning av resväska inför resan till Azorerna imorgon. Känner jag mig själv rätt lär det ju bli ytterligare ett inlägg här idag. Jag har myror i fingrarna, nämligen! Puss å kram på er kära läsande vänner!


Jag har fått jobb som Styrketräningsintruktör!!!

TJOHOOO!
Jag är superglad! Hon som har hand om personalfrågor på gymet Balanze som jag tränar på, ringde idag och gav mig klartecken om att de vill ha mig som Styrketräningsinstruktör och driftansvarig på halvtid där! Jag har verkligen hoppats på tjänsten och jag har länge velat jobba hos dem, framförallt som styrketräningsinstruktör.

Utbildning först
Först måste jag naturligtvis gå en utbildning som jag själv bekostar för att bli legitimerad SI (Styrketräningsinstruktör). Det gör jag gärna eftersom jag kommer jobba in de pengarna kursen kostar utan problem. Den 25:e oktober, på min 25-årsdag, är jag färdig med utbildningen och vecka 44 börjar jag jobba!

Pluggar samtidigt
Samtidigt håller jag kvar min huvudriktning i karriären - beteendevetenskap. Jag kommer studera heltid under höstterminen och noggrannt planera in när jag ska avsäta tid för studierna. Det kommer bli en utmaning, jag är medveten om det, men jag hade ändå tänkt mig fullt race kommande termin ändå eftersom jag egentligen skulle ha läst 150 % (nöjer mig med 100 % nu och jobbar 50%). Praktiskt/socialt jobb och mentala studier ger energi till varandra och tar ork av mig ifrån olika energipooler. Den ena fylls på när den andra används och tvärt om. Jag brinner för både SI-jobbet och beteendevetenskap och det i sig själv ger energi! Som det känns, så kommer jag alltid vilja jobba inom tränings-branchen mer eller mindre. Det är inom beteendevetenskapen jag ser min största karriär, men minst en fot med i träningsvärlden vill jag ha även efter jag gjort min examen. Hur mycket jag kommer jobba med träning vet jag inte, men min vision är att jag ska bli kvar så länge jag kan bidra med något inom branchen!Tror ni detta kan vara en pedagogisk motivations - metod?
Hemmamys och fritid och självstudier
Ni kanske undrar hur det kommer fungera på fritiden och för mig och Fredrik? Fritiden kommer bli mycket mer dyrbar för mig. Det kommer alltså vara viktigt att jag laddar batterierna på min fritid och därför kommer jag leva den efter mina (och Fredriks) villkor. Arbetstiderna verkar till största delen ligga måndag-torsdag kl 14:00-21:00. Sedan verkar extra inhopp förekomma efter behov och förmåga, som jag förstått det hittills. Föreläsningar har jag max 3 ggr/vecka på förmiddagarna främst. När jag inte är på föreläsningar kommer jag gå upp samma tid ändå på vardagarna för att plugga hemma. Fredrik jobbar som elektriker och går upp tidiga morgnar. Vi kommer inte se varandra förrän jag slutat jobbet i veckorna. Ofta finns möjligheter för honom att jobba in timmar under veckan för att få vara ledig på fredagen. Detta ska han försöka göra så att vi kan få mer ledig tid tillsammans. För oss är tid tillsammans viktig och vi mår så bra av att umgås med varandra. Den tid vi kommer ha nu blir knappare än den förut varit, därför ska vi försöka göra desto mer utav tiden. Gå ut och äta, biobesök etc. Kvalitetstid helt enkelt! Man ska inte sluta gå på dejt med varandra bara för att man bor ihop! Mina vänner får jag lova att träffa på helgerna istället. Dessutom kan de ju alltid ta å träna på Balanze så får man morsa på dem på jobbet!

Allt går så bra!
Jag är så lyckosam verkligen! Jag har allt man kan drömma om! Och som om inte det vore nog så ska jag åka tillsammans med mannen i mitt liv till Azorerna i övermorgon och när jag kommer hem ska jag studera och förbereda mig inför ett jobb som styrketräningsinstruktör! Jag är så obesrkivligt glad och Azorerna kommer bli världens bästa semester!!!


Om två dar! OMG!

Nu snart, snart så, inte länge kvar..........
Jag hade så svårt att somna inatt igen! Nervositeten har blandats med förväntan och pirr. Jag är inte lika pessimistisk som jag var igår. Förkylningen börjar gå tillbaka och jag har gått igenom alla detaljer runt omkring resan i mitt huvud 100 gånger. Dessutom har jag bestämt mig för att varken Fredrik eller jag kommer dö såhär innan resan. Och om vi dog så skulle vi nog åka till Azorerna ändå. Jag har också bestämt mig för att ficktjuvar håller sig borta om man luktar vitlök (jag äter bara mina frukostmackor med vitlökskrydda på i sedvanlig osocial ordning), samt att vi hittar till rätt plan eftersom vi båda faktiskt äger glasögon!

Rumpan i flygplansstolen!
Bara man sitter på planet som kommer jag känna att vi är på semester. Ögonen fylls av glädjetårar bara jag tänker på det. Faktiskt redan när man har checkat in (heter det så när man gått igenom tullen på Arlanda och befinner sig där Taxfree-affärerna är och påstigningsmojängerna till flygplanen finns?) så kommer jag flyga omkring som en studsboll av lycka och le så brett att hela Arlanda omges av en aura av vitlöksandedräkt! Förstå känslan av att sitta på planet och titta ut genom förnstret och se den grå flygplatsbetongen försvinna nedåt och bakåt! Jag och Fredrik kommer äga världen! Jag kommer krama hans hand så hårt att den blir lika liten som min!

Reseguide
Idag ska jag spendera lite tid på att hitta reseguider på Internet, som jag kan skriva ut, med tips om vad man bör se, äta, lukta, höra, känna och uppleva på Azorerna. I samband med att vi bokade resan (för ca 4 veckor sedan) har vi redan hittat ett par sidor som ger inspirerande information. Allt om Azorerna och Azorerna.nu verkar vara bra och seriösa sidor. Kika gärna in på dem för att veta hur avundsjuka ni bör bli på en skala 1 till 10!

Hur det kommer bli och vad vi har tänkt oss
Vi kommer bo 4-stjärnigt på Hotel Açores Atlântico med halvpension (dvs. frukost som ingår). Såvitt jag har förstått utav det jag läst så har hotellet Restaurang, Pianobar och Inomhuspool. Bilderna nedan (klicka på dem) är tagna på det hotellet vi ska bo på:

Hotel Açores Atlântico ligger den största av Azorernas många ögar som bildats av vulkanisk aktivitet. Ön heter São Miguel och är Azorernas huvudö. Huvudstaden heter Ponta Delgada och är en hamnstad. Det är i hamnen, väldigt nära vattnet, som vårat hotell ligger. Vi har planerat att hyra cyklar och ibland vespa, för att ta oss runt och se naturen, kulturen och samtidigt vara nära - alltså inte sitta i någon trång turistbuss och stirra ut genom en smutsig glasruta). Fredriks must-do är Val- och Delfinsafari och det jag verkigen känner att jag vill göra är Djungelvandring. Azorerna har så hög luftfuktighet och rikligt med nederbörd så naturen ska vara helt fantastisk. Resmålet passar verkligen oss eftersom vi vill uppleva stället vi åker till. Vi är inga soldyrkare eller överdrivna festprissar, men båda fascineras vi av främmande natur och kultur! Något det tycks finnas i överflöd på paradisöarana!


Fler länkar:
Sitter du och är avundsjuk? Bra! Här kommer två länkar med mycket bilder:
På torsdag morgon bär det iväg! Jag har aldrig varit så förväntanfull förut!

Dessa bloggar/hemsidor följer jag!

Här listar jag de bloggar och hemsidor jag följer. De flesta personer som har bloggarna har jag "mött" på Bloggy som är en sida för microbloggar (liknande Twitter) på svenska. Mitt alias där är Miamant såklart och du når min microblogg här!

Har du lite tid över rekommenderar jag en titt på dessa bloggar/sidor!

Detta inlägg, liksom många andra och förmodligen de flesta inom kategorin Listor, kommer uppdateras kontinuerligt!

Träffat lite vänner!

Nu när allting lugnat ner sig har jag/vi hunnit träffa lite vänner. Igår var nicklas här hela dagen, det var jättekul att se honom igen, var så sjukt länge sedan. Här sitter Fredrik tillsammans med Nicklas och tittar på när han spelar Bioshock, ett spel som verkligen rekommenderas!
Idag hade jag och Robine, en kompis jag känner ifrån gymnasiet, bestämt att träffas. Hon skulle skriva in sig på Komvux på morgonen och eftersom jag var så nyfiken på hur det ser ut på Campus (gamla P10 i Strängnäs) så hänge jag på. Det var verkligen en ansiktslyftning för Komvux måste jag säga. Visserligen var de pitoreska röda stugorna med vita knutar som Komvux huserade i förut otroligt charmiga, men i de nya lokalerna verkar Komvux ha fått plats och möjlighet att utvecklas på alla sätt. Träffade två gamla lärare jag haft där och som jag avgudat. De blev glada över att se mig och tyckte att beteendevetenskap (som jag läser på högskolan) verkligen var rätt väg att gå för mig. En av dessa lärare ska Bine ha ganska mycket och jag är glad för hennes skull att hon hamnar i så bra händer!


På kvällen var Stina och Malin här en stund. Såhär socila som jag varit på två dagar har jag inte hunnit vata på två veckor känns det som. Imorgon kanske jag ska träffa Angelica en stund dessutom, beroende på hur förkylningen utvecklar sig. Eventuellt kanske jag orkar cykla med Fredrik till hans föräldrar också.


GAH! Nu är det bara tre dagar kvar till Azorerna! Om jag inte hade varit så rädd för att bli sjuk(are) hade jag hoppat upp och ner på stolen och klappat händera just nu... Wiiiiieeeeeeeeiiiiieeieiiee!

Azorerna VS. Nordisk Jul???


Var kom julruset ifrån?

Nu när allting har stillat sig och jag lägger mig ner i sängen och slappnar av så kommer tankarna på julen. Det är ju helt sjukt såhär i mitten på augusti, men hela min själ tycks få någon slags inspirationsboost av julstöksfunderingar. Jag planerar julklappar, julrecept, juldekoration, julkort och finkläder till julen, i mina engagerade tankar. Känns som att det kommer bli bärldens bästa jul i år! Det är bara ett problem... jag ska inte tänka på det här nu!

Azorerna för Guds skull, Mia!
Nej jag har inte glömt Azorerna! Det ligger så nära i tiden (vi åker på torsdag 20/8), varför drömmer jag inte om det? Det finns en alldeles uppenbart logisk förklaring till det: Azorerna är för abstrakt, främmande och avlägset för mig. Det går lätt att drömma om när man ser det i en reseguide, så länge man inte har bokat resa dit. Stället ser helt fantastiskt ut och jag är övertygad om att Azorerna hade varit Edans Lustgård om nu det hade funnits. Stället fullkomligen skriker romantik, äventyr och skönhet och enligt guiderna jag läst vimlar det av äventyr och sedvärdheter, samt - ej att förglömma - god mat och ananaslikör. Men jag kan i min vildaste fantasi verkligen inte se mig där! Jag är för liten för sådant, för fattig, för oberest, för underklass. Jag känner att jag krymper ner till millimetersize när jag tänker på att på torsdag åker lilla jag med mitt livs kärlek ner till Azorerna och lever lyxliv i en vecka.


Det kommer skita sig!
Jag har redan radat upp 100 saker i huvudet som kan skita sig med resan. Rubbet har jag räknat med: Att min förkylning ska utvecklas till öroninflammation, att vi inte ska hinna med incheckningen i tid och t.o.m. att någon av oss dör när som helst innan resan! Inte blir det bättre av allas kommentarer om ficktjuvar, magsjuka, borttappat bagage etc. Förkylningen känns mest hotande: Jag fick riktigt ettriga öroninflammationer i övre tonåren, flera år i rad... de satte sig på balansorganen så jag kräktes så fort jag rullade i sängen. Lite svårt att flyga då... Men jag har gjort träningsuppehåll sen i tisdags och äter massor med C-vitamintillskott för att förhindra. Ändå har jag ont i hals, känningar i öronen, samt värk i musklerna. Men så har jag haft förut utan att utveckla vare sig feber eller öroninflammation. Öroninflammationen var sex år sen jag hade sist...

Är nog bäst att tänka på julen i alla fall!
Jag tror att om jag fortsätter tänka på Azorerna så kommer min pessimism se till att det skiter sig på ett eller annat sätt. Det är såklart att jag är värd att åka dit, men det logiska är inte alltid klart för känslorna. Så jag fokuserar helt enkelt på vilken mysig och stämningsfull jul vi kommer få, så kan jag börja drömma om semestern på planet! =)

Recept: Banankaka! M M M M

En vän vi saknat länge hälsade äntligen på. Vi ville bjuda på något så jag bakade en sån himla god banankaka som jag bara måste dela med mig av. Hittade receptet på www.recepten.se , de verkar ha en massa bra recept där! Kakan är jättesaftig och smakar verkligen banan!


Kakan blev stor (hög i min form), men vi käkade upp halva på tre utan problem (och då åt vi även chokladbollar till kaffet)! Jag tänkte inte på att fota den när den var "oskuld", men ni får ha lite fantasi! Betyget blir M M M M och det femte M:et kan nog tillkomma beroende på vad man serverar med. Det kan också öka betyget om man lyckas pilla i lite skivade bananer på toppen (använd då en form med avtagbar kant och lägg i bananskivorna lite innan kakan tas ut).

Nog med babblandet här kommer receptet:


Saftig Banankaka:

1 kaka, ca 12 bitar
Tid: ca 1 h, vara 45 i ugnen

Du behöver:
 • 3 ägg
 • 2 dl strösocker eller 1 dl brun farin strö + ½ dl råsocker + ½ dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 krm salt
 • 4 väl mogna bananer
 • 1 dl flytande margarin
 • 5 dl vetemjöl
 • 1 dl mjölk
Gör så här:
 • Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda för hela detta recept.
 • Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet. 
 • Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. (Här använde jag en potatismosare och mosade inte så fint så att det blev små bitar i moset, det blev gott när kakan var färdig!)
 • Tillsätt bananmos, flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
 •  Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter.
 • Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 45 minuter.
 •  Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.

Börjar lugna ner sig... skööönt!Två veckors fullt ös - medvetslös!
Den senaste tiden har varit minst sagt hektisk. Med undantag för en Cinderella-kryssning förra helgen och en "girls night out" på en väninnas möhippa i fredags så har jag inte tagit 5 minuters upphåll från att-göra-listan! Folk undrar hur jag har pallat trycket, men det är inte så jobbigt om man tar kontrollen över det som ska göras:
 1. Planering: Skriver Att-Göra-Listor, en för varje dag och bockar sedan av vart efter. Dessutom för man in den långsiktiga planeringen i kalendern.
 2. Gör det jobbigaste först: Ringer de jobbigaste samtalen, läser den svåraste kursboken och utför den tråkigaste sysslan först. På så vis känner man sig stolt över sig själv samtidigt som de resterande uppgifterna framstår som lätta och nästan vilsamma i jämförelse.
 3. Hålla ordning: När man har hundra saker på gång samtidigt är det omöjligt att hålla någon information i huvudet under en längre tid. För att slippa uppta tankarna och tiden med vart hålslaget tagit vägen får man se till att ha en avsedd plats för det - och allting annat. Dessutom stör smuts och oreda koncentrationen genom att jag tänker "jag måste diska, bädda och plocka i ordning papprena sen" och så blir jag stressad.
 4. Avkopplande måltider: Genom att tända ljus och duka fint med servetter etc, tar jag tillfället i akt att ladda betterierna när jag ändå tar paus för att äta. Eftersom jag vill vara fullt fokuserad på det jag gör så ka jag ändå inte utföra något "vettigt" när jag äter.
Det som har varit svårt är att jag blivit så beroende av att göra allting på mitt sätt så att ingenting ska störa ordningen i mitt huvud. När Fredrik har städat eller gjort något annat hemma så har jag gått efteråt för att ställa hålslaget på sin vanliga plats. Jag har kännt mig rättså hemsk då, men som jag skrev så har ordningen varit jätteviktig för att jag ska kunna hålla fokus uppe. För jag lovar att jag inte överdriver att jag många dagar hållit på från 7 på morgonen till 4 på natten med sysslor, utan andra pauser än just måltiderna.

Mina sysslor
Vad är det jag har pysslat med då? Jag får lista upp detviktigaste nedan, men jag kan säga att varje dag har inneburit minst 10 olika sysslor att göra som tillfaller någon av dessa kategorier:
 1. Ordförandeskap: Jag har blivit ordförande för våran bostadsrättsförening. Förra ordföranden flyttade och planeringen var att Fredrik skulle ta över. Med böcker ifrån biblioteket satt han därför och pluggade på om detta. Dagen innan föreningsstämman tog jag mig en titt i böckerna och hittade svaren på 3 minuter som han letat efter länge. Jag har ju pluggat i 3 terminer och har vanan inne, medan han har jobbat som elektriker i 3 år. Så utan någon egentlig tid att förbereda mig blev jag ordförande och firmatecknare. Det har inneburit en hel del arbete på kort tid.
 2. Sommarkurs: Jag läser en kurs i ungdomssociologi på distans under sommaren. Den avslutas idag så jag har under de senaste två veckorna läst den sista boken på 300 sidor, samt skrivit ett PM som sammanfattar 3 kursböcker. Kursen är oerhört intressant, men det faktumet har ju inte gett mig mer tid - dock mer energi att ta itu med studierna!
 3. Azorerna: PÅ TORSDAG ÅKER VI TILL AZORERNA! Det ska bli helt underbart! Vi har sparat i över ett år för denna resa. Egentligen skulle vi ta en lite billigare resa i höst så vi skulle ha hunnit spara ihop till med fickpengar, men detta tillfälle ville vi inte missa, så vi bokade denna resa och har som ett resultat av detta sprungit endel ärenden på banken samt levt jättesnålt hela augusti. Resan ska bli jättehärlig, men inför den har endel småsaker behövt fixas. Till exempel, resa till och från arlanda, hitta info beträffande packningsregler, köpa regn- och badkläder osv.
 4. Tradera: För att få lite med pengar till resan har jag sålt kläder på Tradera. Det var det inte värt, kan jag säga lite efterklokt. Visst fick vi ihop en 500-lapp, men det har tagit oproportionerligt lång tid att hitta kläderna i förrådet, lägga upp annonser, maila runt, tvätta, packa och skicka.
 5. Jobbsök: Jag vill inte säga för mycket om jag inte får detta jobb, men jag blev tillfrågad av en arbetsgivare om jag var intresserad av en tjänst som jag länge varit jätteintresserad av. Jag har varit på arbetsintervju för detta och naturligtvis ville jag vara påläst inför detta, så jag har ägnat en del tid åt reasearching! När jag kommer hem från Azorerna ska jag kontakta arbetsgivaren för att se hur domen blir. Jag är så otroligt pirrig inför detta, för det är ett jobb jag verkligen vill ha!
 6. Vänners giftemål: Till alla i vänkretsens lycka ska två kompisar gifta sig i slutet av augusti! Jag och Fredrik upptäckte dock att vi inte hade samma storlekar längre som våra finkläder, så vi har varit tvungna att ordna med nya finheter. Detta har inte varit helt enkelt eftersom vi elat spara pengar denna månad. Därför har det bliriv ett hektiskt jagande över Internet för att kunna beställa skor och vissa kläder på faktura. Dessutom har brudens möhippa planerats. Den blev hellyckad (vi hade den i fredags)! Jag kommer nog skriva om den snart, men jag vill höra mig för först så att jag får lägga ut bilder på den.
 7. Hushållssysslor: Dessa måste göras oavsätt tidsbrist. Dessutom har jag varit extra petig av den anledningen jag skrivit om ovan.
Vad har jag fått ut av det?
Jag måste säga att jag har vuxit och fått självförotrende av att förstå vilken enorm kapacitet jag har. Det känns skönt nu när tempot har lugnat ner sig, men igår när Fredrik masserade min hårbotten (det och fotmassage är det bästa jag vet) rann tårarna för att spänningarna släppte. Jag var oerhört trött hela gårdagen. Jag hade räknat med att ha endel att göra dessa två veckor, men ordförandeskapet trodde jag inte skulle tillfalla mig. Hade jag vetat det hade jag lagt upp planeringen över längre tid innan. Nu har ju allting gått bra, men jag har inte hunnit träffa vänner eller vara någonting med Fredrik. I detta lite lugnare tempo hänns det lite rumphugget faktiskt, jag vet inte vad jag ska göra av den tid jag har fått. Men en kompis vi inte har träffat på länge kanske skulle hälsa på idag. Och Fredrik och jag har en mängd kramar att ta igen. =)


Mias Önskelista! låååååångSjälvklart har jag en önskelista!

Jag fyller 25 den 25:e oktober och känner man för att ge någon en present men inte vet om någon som fyller år så är jag en sådant som tar emot presenter utan någon egentlig anledning! Nedan följer ett helt gäng med grejer jag önskar mig och som passa bra in i mitt full-rulle-liv! Visserligen skulle en kapsyl eller fingerborg göra mig glad eftersom jag och Fredrik levt på gränsen till fattigdom senaste tiden för att kunna finansiera våran resa den 20:e augusti (bara lugn, det kommer ett inlägg om nyheter i mitt liv snart, dessutom ett utförligt inlägg om vår resa)!

Denna lista kommer uppdateras med jämna mellanrum (jag kommer datera nytillkomna önskningar) så titta gärna in igen efter ett tag och fyll på besöksstatistiken på min blogg! =)

Vill tillbaka till Azorerna!!!!
Om man får ha en favorit på sin önskelista så är detta min nummer ett:
 • Presentkort på Solresor - för de är det enda resebolag som arrangerar resor till Azorerna ifrån Sverige. (tillagt 31/8 -09)

Ordning ska det va!

Plugg och ansvar, här är det allvar... vissa saker hjälper till att hålla ordningen:
 • presentkort på Akademibokhandeln
 • häftapparat
 • mappar, pärmar, tidskriftsshållare av plåt/trä (se bild längre ner för tips), plastfickor
 • Är du miljonär: Bärbar dator! Det är jag väl värd? *vädjande hundögon*
 • Översättningspenna
Flås på daglig basis!
Ni som känner mig vet att jag älskar att träna och att jag gör det nästan varje dag:
 • presentkort på STADIUM
 • pulsklocka
 • matta för golvövningar/stretch - ej yogamatta de är för tunna
 • spinningcyckel - önska kostar inget, hehe
 • cross-trainer - visserligen billigare än spinningcyckel, men ojoj dyrt det med!
Skyl dig kvinna!
Vill inte åka fast för förargelseväckande beteende så jag följer klädkoden "påklätt":
 • presentkort: Lindex, H&M, Ellos - där handlar jag oftast kläder
 • sjalar/scarves
 • presentkort: skoaffär
 • svart skärp
 • midjeskärp
 • strumpor/stövlar som man värmer i micron - det är sant, de finns, de vill bo hos mig!
Förkovring
Som om jag inte hade nog med bokstäver i kurslitteraturen... Dessa ämnen får mig att fastna i böcker:
 • feminism
 • mat/träning/hälsa
 • missbruk -biografier, rehabilitering, fakta
Inredning
I hemmet vilar själen om så världen höll på att rämna utanför. Ett hemtrevligt bo ger energi, lugn och trygghet! Temat i våran lägenhet är vitt med guld i vardagsrummet och romantiskt blommigt i köket.
 • symaskin - så att jag kan skapa min egen inredning och sy paljetter på Fredriks jobbarkläder!
 • Krukväxter - de ska tåla riktiga nybörjarhänder, alltså hudfärgade fingrar inte gröna... man är väl ingen Curmit heller! ps. kaktusar skrämmer mig!
 • Sockertång till bitsocker
 • Helfigursspegel som hängs på vägg, med vit eller guldfärgad ram
 • Diskmedelspump
 • Matta, vit
 • presentkort: IKEA, Indiska, Åhlens
 • Hurts/byrå vit - ej för bred
 • vitvinsglas
 • serveringsskålar i glas/vitt porslin
 • doftljus
Upplevelser
Bara fantasin och allergin som sätter stop här:
 • Bungy Jump
 • Hälsokryssning - men det är svindyrt så det får stå kvar på önskelistan till jag fyller 50 haha
 • Halvkroppsmassage
 • Opera
 • Äta på Hard Rock Café
 • Laserdoom
 • Teater
 • Shoppingrunda
 • Djurpark/terrarium
Konserter
Band jag vill se:
 • System of a down
 • Cradle of filth
 • Rammstein
Övrigt
Det verkar inte som att önskelistan tar slut någon gång...
 • brevvåg för att sälja saker på Trader
 • digital köksvåg som visar gram
 • apelsinskalare
 • vispskål med lock som har hål där man kan sticka ner vispen så att man kan vispa grädde utan att hela köket luktar sur mjölk efter några timmar
 • Stor kaffetermos för exempelvis födelsedagar
 • digital badrumsvåg, nuvarande visar ca 3 kg skillnad efter 3 sekunder haha
 • babyliss curl-grej
 • presentkort: Panduro - jag älskar att pyssla, men det är dyrt att göra hemmagjorda grejjer, det kan man inte tro, så jag unnar mig aldrig att göra något... (tillagt 16/8 -09)
 • äggdelare (tillagt 16/8 -09)
 • mortel (tillagt 16/8 -09)
Här kommer några specifika saker jag önskar mig, presenterade i bilder:


 • IKEA: LUNS Skriv-/magnettavla (tillagt 16/8 -09)

 • IKEA: DOKUMENT tidskriftssamlare (set om 2, orange) behöver hur många som helst egentligen... (tillagt 16/8 -09)

 • till vänster: IKEA: DRÖMMAR bakform (tillagt 16/8 -09)
 • till höger: IKEA: DRÖMMAR tårtdekorationsset (tillagt 16/8 -09)

 • IKEA: ORDNING våg (tillagt 16/8 -09)


 • till vänster: bluebox.se: COZY BOOTS - Soffstövlar som kan värmas i mikron www.bluebox.se (tillagd 16/8 -09)
 • till höger: bluebox.se: DUO - för tvål & lotion eller tvål & diskmedel. Direktlänk till objektet www.bluebox.se (tillagd 16/8 -09)
 • till vänster: bluebox.se: Hållare för toalettrullar och tidningar. Direktlänk till objektet www.bluebox.se Sjukt bra grej för mig! Jag vill alltid ha hårt toapapper medan andra vill ha mjukt, men här kan man välja! Och jag och Fredrik läser alltid tidningar på tjotta! (tillagd 16/8 -09)
 • till höger: bluebox.se: Bok - No thanks, I’m allergic. Direktlänk till objektet www.bluebox.se (tillagt 16/8 -09)
Tack på förhand!
Varm, god och fantastisk och utomordentligt ödmjuk som jag är så är presenter inte något viktigt för mig. Jag tycker som de flesta att presenter är roligare att ge egentligen. Men liksom de allra flesta tycket även jag att det är trevligt att drömma lite. =)

Må bäst!

RSS 2.0