Hata lite melodifestival! =)

Varför tittar man egentligen på melodifestivalen? Eller varför tittar jag på den? Jag gillar inte musiken alls och jag gillar inte koreografin eller kläderna heller. Jag har kommit på två ecentuella anledningar:

  1. Jag trivs med att hata. (Hata musiken, hata artisterna, hata koreografen, hata upplägget och hata resultatet på röstningarna, samt förstås röstnings och bedömningssystemet)
  2. Jag vill kunna följa med i snacket. Men detta kan vi utesluta eftersom jag generellt sätt inte följer med i snacket och inte bryr mig vidare mycket om att delta i det heller. Om detta vore viktigt skulle jag väl ha sett åtminstone ett helt avsnitt av Idol eller Let's Dance? 
Så det måste vara för att hata som det är så roligt! I år var det extra mycket att hata. Vad var det till exempel för programmledare (kvinnan till höger på bilden) de har fått tag i? Är det nån kändis eller? Det lär ju inte vara någon programmledare på daglig basis eftersom hon tittade mer på sina stödlappar än på publiken eller i kameran. Var det bara jag som fick känslan av mellanstadiets redovisning?

Sen var det bidragen. Förutom den första "Tick Tack" eller vad den hette som förmodligen skulle föreställa rock och egentligen inte var något annat än ett nytt jobbigt Bandit-material att tjata sönder mellan Nickelback och Coldplay (usch fy fan), så tyckte jag nog att resten var bedrövligt. Visserligen fick låten "Snälla snälla" de andra låtarna att framstå som symfonier och storslagna mästervärk i jämförelse, men ändå undrar jag om de menade allvar med låtarna. Skulle vi skicka något från igårkväll till Finalen skulle hela Europa i vanlig ordning skratta och tycka synd om våran patetiska kultur (inte för att deras musik är något att lyssna på heller iofs). Men värst var som sagt hon som sjöng, nej snarare kved fram, "snälla snälla" (kvinnan till vänster på bilden... man kan se hur hon kvider och krystar och har sig) och lät som en utbränd vrålapa med halsfluss. I vilken sekelgammal grav hittade de henne? Aja, hon hade ju snygga stövlar iaf... NOT!

Och så alla 5000 rösterna... "Krama ur den sista droppen" ur de stackars låginkomsttagarna som ser melodifestivalen som sitt enda (förvisso patetiska) nöje såhär i finanskristider... Nä, jag bytte kanal innan röstningen var färdig.

Jag önskar er alla "Happy Hating" inför nästa delfinal!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0