Sverige hotas

Jag är deprimerad. Jag trodde inte det fanns så mycket ondska i Sverige! Jag hoppas att folk har röstat på SD pga blåögdhet. Jag hoppas att deras falska utsagor har lurat dem som röstat främlingsfientligt. Jag hoppas med andra ord att de som röstat främlingsfientligt inte vet att de har gjort det.

Det jag känner nu är en stark oro. Jag visste inte att rasismen var så utbredd. Jag trodde det var en avvikelse samhället hade att fightas mot. Men saningen och säga är att SD nu har kommit in i riksdagen och i många kommuner (inklusive min hemkommun), med god marginal.

Jag är alltså inte bara deprimerad över detta faktum, utan även rädd. Styrelsemedlemmarna i SD har föga till övers för invandrare, och troligast är att de har föga till övers för sådana som mig, som står upp för allas lika värde och rätt.

SD, mina vänner, är ett parti att vara rädd för! De är ett främlingsfientligt parti och de hotar inte bara dig eller de omkring dig som inte är svensk sedan flera generationer tillbaka, de utgör även ett hot mot de "svenskar" som vill skydda och hjälpa dessa människor. Det innebär att SD hotar de demokratiska rättigheterna. För grattis, de har vunnit: jag är skrämd till vettet för dem.

Vi behöver inte gå tillbaka långt i historien för att se vad främlingfientliga partier tar sig makten att göra när de kommer upp till högre positioner. Med ord som "det är X's fel att samhället har dessa och dessa baksidor" så får de folk att missnöjesrösta. Tänk, snälla, lite längre, du som röstat på SD. Det här är sandlådementalitet som kommer kunna sluta en aning värre än sandkrig.

Vi måste nu, alla vuxna människor, ta ett ansvar för denna situation och inse hotet som fallit som en mörk skugga över Sverige. Vi kan inte tiga bort hotet längre. -Det har förvisso svensk media inte varit speciellt bra på. Vi måste med ord stå upp för rättvisa och försvara alla som kränks och hotas av SD's inträde i makten. Vi måste informera, berätta, påminna om främlingsfientlighet i historien och visa SD's sanna agenda.

Ideologiska skillnader har i denna tid blivit reducerat till en bisak. Socialister och liberalister är väl oense i det mesta. Men en sak har de gemensamt: de vill göra det bästa för Sveriges invånare och, med hjälp av utrikespolitik, för de människor som befinner sig utanför Sveriges gränser. Att de sedan vill gå vitt skilda vägar för att uppnå detta är mer än sant. Men för att detta mål ska kunna närmas, oavsätt hur, så måste alla hot mot människor och demokratin kvävas.

Jag hoppas att sittande och omvalda regering, samt oppositionsblocket, kommer att lyfta fram SD-problematiken på allvar denna gång. Svensk skandalhungrande media kommer aldrig klara uppgiften att tiga ihjäl hotet. Det regering, riksdag och alla vuxna har att göra nu, är att stå upp och tala med klar röst: SD hotar demokratin med allt den står för!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0