Så varför ska du gå och rösta?


Spelar det någon roll vad man röstar på egentligen - det är samma skit vänsterblock som högerblock, kanske du tänker. Politik är inget annat än en hög med rövslickande ja-sägare som säljer sin själ och halva kungariket för röster, anser många. Jag kan förstå det resonemanget och att det leder till en känsla av hopplöshet, beträffande den opolitliga demokratin som lögnaktiga röstkåta politiker bygger upp. Var fanns demokratin i FRA-beslutet, t.ex?

Sen finns å andra sidan många som argumenterar för partiernas ansvarsfulla hållning i politiken och att deras pålitlighet därför är hög. Många har även en direkt övertygelse som de gärna vill se satt i verket i form av mer utrymme för ett visst parti. Men bortom alla dessa väljare som är så pass nöjda med något parti att de tänker rösta på det, så finns det dock personer som av olika (ofta väl grundade) skäl inte går och röstar.

Till er som tillhör de icke-röstande tillägnar jag denna vädjan: Gå och rösta! Om så alla partier är  skit, enligt dig, eller om så alla politiker är lögnare enligt dig, så ta din demokratiska rättighet och använd den på ett parti så att det eller de partier du tycker är värst, inte gynnas. 

Många småpartier ligger på 4 % gränsen och riskerar att spela vågmästarrollen. Gränsen 4 % av rösterna innebär riksdagsinträde för de partier som överträder. Och ett vågmästarparti är ett parti som ett block eller ett parti förhandlar med för att få majoritet i riksdagsbeslut. Ni får X om ni röstar jag för vårt förslag Y. Så om du tycker alla partier är skit, förhindra med din röst att det värsta av dåliga alternativ får tillträde till riksdagen!

TACK!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0